Oletko halunnut tehdä harrastuksestasi työn tai kaipaat muuten vaan lisätienestiä? Sivutyön laskutus onnistuu vaivatta kevytyrittäjänä ja se on ehkä helpoin tie lähteä kokeilemaan yrittäjyyttä. Lisätyön saaminen vaatii sen, että lähdet työllistämään itsesi ja tarjoamaan valmiita palveluita yksityisille kuin yrityksille. Sivutyön voit sovittaa päätyön, opiskelun tai muun elämäntilanteen ohelle. Kokosimme alle sivutyöideoita, joita voi sovittaa helposti päätyön kanssa.

12 ideaa lisätienestiin

1. Valokuvaus
Yhä useampi harrastaa valokuvausta ja sen voi kääntää helposti tienestiksi. Luo itsellesi verkkosivut ja portfolio kuvistasi, niin se helpottaa asiakkaitasi ottamaan yhteyttä sinuun kuvausten merkeissä.

2. Siivous
Siivousalaa tarvitaan aina. Onko sinulla mahdollisesti intoa viikonloppu- tai iltasiivouksiin? Esimerkiksi toimistot, vanhukset ja perhetaloudet tarvitsevat lisäkäsiä siivoukseen.

3. Metsurin työ
Onko sinulla työvälineet metsänhoitoon ja olet hyvä siinä? Naapurit, sukulaiset ja muut tuttavat voisivat tarvita apua metsän raivaamiseen.

4. Verkkosivujen tekeminen
Tarvetta uusille verkkosivuille löytyy väliajoin, sillä jatkuvasti syntyy uusia yrityksiä, yhdistyksiä ja seuroja. Parasta verkkosivujen toteutuksessa on se, että se on monipuolista ja yleensä etätyönä toteutettavaa.

5. Käännöstyö
Oletko kielellisesti lahjakas ja osaat sujuvasti kääntää tekstejä eri kielelle? Käännöstyötä tarvitsevat monet yritykset mm. verkkosivuille ja esitteisiin.

6. Sisällöntuotanto
Oletko taitava kynäniekka ja sisällöntuotanto sujuu mutkitta? Sisällöntuotantotaitoja tarvitaan mm. asiantunteviin blogikirjoituksiin, verkkosivuille tai sosiaaliseen mediaa. Sisällöntuotantotyöt onnistuvat hyvin etänäkin.

7. Juontajan työt
Esiintyjiä tarvitaan monenlaisiin tapahtumiin ja ravintoloihin. Juontajan työ on usein iltapainotteista, joten se on helppo sovittaa muuhun elämäntilanteeseen.

8. Ompelutyö
Kaikilla ei välttämättä ole taitoja tai laitteita ompelutöihin. Usein vaatteiden korjauksiin, suurennoksiin tai pienennyksiin tarvitaan osaajaa. Jos pidät vaatteiden korjaamisista, tässä olisi hyvä lisätyöidea!

9. Liikunta- ja hyvinvointiohjaaja
Moni panostaa omaan hyvinvointiin, siksi ryhmäliikunnan tai hyvinvoinnin ohjaukselle on tarvetta. Osaamisen voit hankkia erilaisten liikuntaohjaajakoulutusten kautta. Ryhmäliikuntaohjauksia voi tehdä ulkona, etänä tai kuntosaleilla.

10. Assistentin työ
Moni yritys kaipaa osa-aikaista assistenttia ajanhallintaan tai paperitöihin liittyvää apua. Osa-aikaisen assistentin töitä voit tehdä myös virtuaalisena, eli toisin sanoen etänä. Jos olet taitava toimistotöissä, älä epäröi kysellä yrityksiltä tarjottavastasi avusta.

11. Meikkaus ja kampauksen teko
Hiustenlaittoa ja meikkausapua tarvitaan monenlaisiin juhliin. Harrastatko meikkaamista ja kampausten laittoa vai oletko kenties jo ammattilainen? Kokeile rohkeasti tarjota osaamistasi esimerkiksi Facebook:n kautta.

12. Verkkokauppatoiminta
Onko mielessäsi tuote tai tuotteita mitä voisit myydä omassa verkkokaupassasi? Pieni verkkokauppatoiminta sopii erinomaisesti myös sivutyöksi.

Tässä vielä +6 ideaa sivutyöhön!

13. Bloggaaminen
Saadessasi tarpeeksi seuraajia, voit tienata bloggaamisella mm. myymällä mainostilaa ja kirjoittamalla yhteistyöpostauksia. Bloggaaminen on pitkäjänteistä ja tulokset tulevat pikkuhiljaa.

14. Remontointi ja rakentaminen
Apukäsiä tarvitaan usein asuntojen remontoinnissa tai rappusten ja terassien rakentamisessa. Kevät ja kesä on rakentamisen aikaa, silloin viimeistään asiakashankintaan kannattaa panostaa.

15. Lemmikinhoito
Lomien tullessa moni suuntaa pois kotoa. Lemmikinomistajat tarvitsevatkin tästä syystä hoitoapua. Jos pidät eläimistä, niin tässä on yksi helppo lisätienestiin idea.

16. Graafinen suunnittelu
Oletko taitava suunnittelemaan logoja ja muita ilmeiltä? Esimerkiksi pienet yritykset voivat kaivata graafista ilmettä esitteisiin ja muihin mainoksiin. Graafista osaamista voit tarjota erilaisilla freelancer-alustoilla ja somen kautta.

17. Kielten valmentaja
Jos sinulta löytyy erinomaiset kielitaidot, voit esimerkiksi tarjota valmennuskursseja yksityisille kuin yrityksille.

18. Hieroja
Hierojaksi voit opiskella vuodessa ja hierojan työtä voit tehdä hyvinkin sivutoimisesti.

Tässä vaiheessa sinulle on jo sattunut syntyä ihan oma idea, mitä voisit lähteä toteuttamaan.
Sivutyö on mainio mahdollisuus tienata lisätuloja ja kokeilla samalla alaa, josta olet haaveillut.

 

Laskuta sivutyö laskutuspalvelu Poolin kautta

Hoida ty√∂si laskutus helposti ja nopeasti Poolin kautta. Toimiessasi laskutuspalvelu Poolin kautta, sinun ei tarvitse perustaa omaa yrityst√§, jotta voit laskuttaa asiakastasi. Normaalisti t√∂iden laskutus vaatisi oman yrityksen perustamisen. Liittyminen Pooliin on t√§ysin ilmaista ja maksat palvelumaksun vasta sitten, kun asiakkaasi on maksanut laskun.  Laskutuspalvelu sopii erinomaisesti niille, ketk√§ keikkailevat satunnaisesti.

Huomioithan, että laskutuspalvelu ei sovellu tuotteiden myymiseen.