Värväämön koneisto pyörii ja Värväämön väki työskentelee niin normaalisti kuin tällaisessa poikkeustilanteessa ylipäänsä on mahdollista. Olemme joustavasti viilailleet hommia sen mukaan, mitä valtiojohdon suositukset ja rajoitukset linjaavat sekä kaikkien hyvinvointi ja turvallisuus vaativat. Tärkein tehtävämme on parhaamme mukaan varmistaa, että asiakkaidemme työmailla riittää tekijöitä ja työntekijöillämme on turvallista tehdä työtä.

Tilanne koronan suhteen elää koko ajan ja seuraamme tietenkin haukkoina sen kehittymistä. Otimme heti käyttöön uudet toimintatavat tilanteen seurantaan. Pidämme joka päivä aamupalaverin korona-tilanteesta ja iltapäivällä kokoonnumme koko Värväämön porukalla etäpalaveriin, jossa käymme läpi uusimmat ohjeistukset ja niputamme jokaisen paikkakuntamme tilanteet. Näin pystymme koko ajan toimimaan ja ohjeistamaan uusimman tiedon valossa.

Erityiskiitos asiakkaillemme, jotka ovat pitäneet myös meidät hyvin mukana omista muutoksistaan ja ohjeistuksistaan. Yhdessä tästä selvitään!

Listasin tähän alle, mitä olemme tehneet, jotta palvelumme niin työntekijöille kuin työnantajille pelittää tuttuun tapaan.

  • Olemme aktiivisesti ohjeistaneet työntekijöitämme ja kontaktoineet jokaisen työntekijän vähintäänkin niissä hetkissä, joissa poikkeustilanteen suhteen on ollut kriittisimmät tai epätietoisimmat ajat. Tällä tavalla olemme halunneet varmistaa, että kaikki ovat turvassa ja tietävät, miten työt tulevat jatkumaan.
  • Rekrytointimme toimii tavalliseen tehokkaaseen tapaansa. Työhaastattelut ovat hoituneet jo pitkään puhelimitse ja videoyhteyksillä. Teknologia ei ole tälle hommalle mikään este ja sovelluksia löytyy pilvin pimein – niinpä haastattelut onnistuvat olipa haastateltavan lempisovellus melkein mikä hyvänsä.
  • Asiakaskäyntejä olemme vähentäneet, koska emme tässäkään asiassa halua tuottaa ihmisille turhaa altistusta viruksen suhteen. Sitä vastoin olemme pitäneet asiakkaamme ajan tasalla puhelimitse, uutiskirjeillä ja extranet-palvelumme, Värväämö mobiilin, uutisilla.
  • Poikkeukselliset olot herättävät taatusti kysymyksiä niin työntekijöillä kuin asiakkaillakin. Perustimmekin heti poikkeustilan alkumetreillä Korona-puhelimen, jossa itsekin olen vastaillut kysymyksiin arkisin klo 8-16 numerossa 040 030 5521. Ja jonkin verran soittoja on tullutkin. Mukava myös huomata, että korona ei mietitytä ihmisiä ihan ruuhkaksi asti, eikä tilanne ole mitenkään katastrofaalinen. Läpi pääsee siis hyvin ja apua saa.
  • Toimistojen henkilöstöstä kaikki ovat yhä kutakuinkin järjissään ja nohevina töissä. Toimistoilla pidämme minimimiehitystä, jotta emme turhaan altista ketään virukselle. Hommia paiskitaan siis suurimmaksi osaksi kotitoimistoilta. Se ei juurikaan menoa hidasta. Ja esimerkiksi työntekijöiden vaatetukset hoidamme joustavasti tilanteen mukaan. Alusta asti myös hygieniasta toimistoilla on pidetty huolta ja turhia kontakteja karsittu. Moni on venynyt ja ollut pitkäänkin omalla epämukavuusalueellaan selvitelleessän ja opetellessaan eteen tulleita asioita. Tästä kiitos kaikille!
  • Pyrimme myös omalta osaltamme auttamaan niiden toimialojen työntekijöitä, joihin lomautukset ja irtisanomiset ovat kaikkein koviten osuneet, etsimällä töitä myös meille aiemmin uusilta toimialoilta, kuten maa- ja puutarhataloudesta. Olemme mukana mm. Henkilöstöpalveluyritysten liiton ja sen jäsenyritysten kanssa ratkomassa koronan aiheuttamaan työttömyyteen liittyviä asioita.

Yhteistyössä on voimaa ja meillä jokaisella on vastuumme, jotta selviämme tästä mahdollisimman pienin kolhuin!