Millabella on housea soittava kevytyrittäjä-DJ, joka hurahti klubimusiikkiin mentyään ensimmäistä kertaa yökerhoon vuonna 2010. Monelle suomalaiselle elektronisen tanssimusiikin kuuntelu on ohimenevä vaihe, mutta Millabellan elämään klubijytä tuli jäädäkseen.

“Muut kaverit puhuivat etteivät jaksa jytää muuta kuin klubilla, mutta minä pistin ja pistän sen aamulla ensimmäisenä ja illalla viimeisenä pauhaamaan. Silloin kuuntelin Aviciita, Calvin Harrisia ja Swedish House Mafiaa. Siitä on musiikkimaku muuttunut, mutta siitä se hurahtaminen alkoi.”

Millaista musiikkia soitat?

Soitan tasaista ja jankkaavaa undergroundilta kuullostavaa jytää, jota myös houseksi kutsutaan. Yhdistelen eri genrejä soitossani, enimmäkseen tech ja bass housea – tosin en ole varma kertooko se monelle paljoa. Musiikkia on aika vaikea sanoin kuvailla, mutta sanoisin, että house on musiikkilaji, jossa on esimerkiksi teknoa enemmän kontrasteja ja vaihtelua. Monelta olen saanut kuulla, että mun soitto on tanssittavaa ja tulee mieleen Ibiza.

Mitä DJ’ly oikeastaan on?

Se on taito soittaa omalla tyylillä, mutta myös keikkajärjestämistä, esiintymistä sekä oman toiminnan markkinoimista. Minulle se on pitkälle musiikin etsimistä ja keräilyä. Oma suosikkipuuhani on musiikin etsiminen ja kuunteleminen. Kuuntelen musiikkia päivittäin monta tuntia ja jemmaan parhaat palat Spotify-soittolistaan, josta sitten kaivan biisejä soittoon. DJ’t on musiikkifriikkejä, jotka hössöttää sen ympärillä viikosta ja vuodesta toiseen. Se on oikeastaan elämäntapa.

Miten aloitit DJ’nä?

Olen vielä juniori-tason DJ; opin soittamaan Bass Camp -nimisessä DJ-koulutuksessa vuonna 2018. Sinä vuonna Bass Camp tahtoi kouluttaa lisää naispuolisia DJ’tä Suomeen. Olin pitkään haaveillut DJ-soittamisesta, mutta soittamisen opettelu itsekseen tuntui yksin vaikealta eikä mulla ollut DJ-kaveria, joka olisi voinut siinä opetteluprojektissa auttaa. Kävi tuuri, että pääsin Bass Campiin.

Miksi kevytyrittäjyys?

Keikkailen tällä hetkellä noin kerran kuussa, joten toiminimen perustaminen tuntuu liian raskaalta tähän tilanteeseen. Laskun lähettäminen Poolista on helppoa ja saan hoidettua laskutuksen varmasti oikein. Sain Poolin asiakaspalvelusta apua kevytyrittäjyyden aloittamiseen, mistä oli paljon apua tällaiselle aloittelevalle kevytyrittäjälle.

Kuinka markkinoit toimintaasi?

Pitkälti sosiaalisen median kanavissa. Jaan kuvia, soittovideoita ja musiikkilöytöjä aktiivisesti Instagram-tililläni ja julkaisen DJ-radio-show’ta Mixcloudissa. DJ’lyssä on tärkeää, että oman soittotyylin tuo selkeästi esille, ja siksi DJ’n kannattaakin julkaista ja jakaa omaa soittoaan rohkeasti somessa.

Mitä seuraavaksi?

Nyt odottelen tämän koronatilanteen laantumista, jotta pääsen taas keikoille. Odotellessa jatkan musiikin hamstraamista, harjoittelen soittotekniikkaa ja opettelen musiikin tuotantoa.