Jos on reilu, niin hyvä heiluu 

Maailma ei lopeta muuttumistaan. En siis minäkään. Päätin kirjoittaa ajatuksiani henkilöstövuokrauksesta ja meidän värväämöläisten ajatusmaailmasta blogeiksi. Ajattelua olen harrastanut aina, mutta blogiksi muotoiltu ajattelu on minulle uutta. Toivottavasti saamme aikaan yksinpuhelun sijasta keskustelua aiheesta. 

Meillä Värväämössä puhutaan reiluudesta. Ja oikeastaan ei haluta, että reiluus jäisi puheen tasolle, vaan ollaan koitettu arkipäiväistää sitä niin, että reiluus olisi osa meidän toimintaa siihen malliin, että se näkyisi ja tuntuisi. Mehän tiedämme jo, että epäreiluuskin tuntuu, mutta pahalta. Ja me haluamme, että on sitten meidän kauttamme vuokratyössä tai meillä töissä, niin tuntuisi pääsääntöisesti hyvältä tai ainakin neutraalilta. 

Reiluus on tekoja 

Tässä taannoin meillä kävi niin, että asiakasyritykseltä tuli palautetta yhdestä työntekijästämme. Työntekijä oli nuori ja pelkästään ikänsä puolesta vailla tanakkaa työelämäkokemusta. Hommat sujuivat, mutteivät ihan sillä mallilla tai tahdilla, kuin asiakkaamme odotti. Siinä kohtaa me olemme puun ja kuoren välissä, kun haluamme kohdella molempia osapuolia reilusti. Päätimme asian avoimella yhteisellä keskustelulla, minkä lopputulos oli se, että asiakkaalle järjestimme toisen työntekijän ja työntekijälle toisen asiakkaan. Ei ihan tavatonta meidän alallamme, mutta paino on tuossa avoimessa yhteisessä keskustelussa. Nuori työntekijä sai avointa, mutta rakentavaksi suodatettua palautetta ja tarkemman käsityksen odotustasosta. Myös asiakas sai lisää ymmärrystä siitä, miten tarkempi perehdytys ja ehkä vähän asenteenkin korjaus olisi säästänyt aikaa eli rahaa ja meiltä kaikilta myös vaivaa. Lopputulos jäi ehkä vähän kaihertamaan kaikkia, mutta niinhän se menee, oppirahat arvojen maailmassa maksetaan usein muillakin kuin euroilla.  

Reiluutta on monta lajia, mutta tahto siihen on tärkeintä 

Meillä Värväämössä yrityksemme historian juuret ulottuvat moneen erilaiseen työkulttuuriin. Värväämö on rakentunut ja kasvanut myös yritysostojen kautta, joten meillä on taustallamme erilaisia yrityskulttuureja ja eri paikkakuntien kulttuureita. Meidän asiakkaissamme on monenlaista toimijaa ja jokaisessa niissäkin on erilainen toimintakulttuuri. Meillä on rekisteröityneitä vuokratyöntekijöitä jo noin15 000 ja kyllä sinnekin muutama erilainen kulttuuri mahtuu. Ja silti me kykenemme tekemään yhdessä töitä, niin että kaikkien homma etenee. Tahto on yhteinen ja keinoja maaliin pääsemiseksi on monta.  

Jos me kaikki olemme mukana reilun pelin hengessä, niin kaikilla on helpompi hengittää ja meidän kunkin työn tavoitteet helpommin saatavilla. Ja jos menee niin kuin Strömsössä eikun Värväämössä, niin menee vielä piirun verran paremmin. 

Täällä olisi töitä  

Ville

Toimitusjohtaja 

Värväämö