Onko sinulla tarve laskuttaa ulkomaille? Jossain tilanteissa kevytyrittäjänä on kaikista vaivattomin tapa lähettää laskuja ulkomaille ja etenkin siinä vaiheessa kun et halua perustaa omaa yritystä laskujen lähettämiseen.

Laskutuspalvelu Poolin kautta voit lähettää laskuja pääsääntöisesti EU-maihin ja EU:n ulkopuolelle, jos oleskelet päätoimisesti Suomessa. Asuessasi pääsääntöisesti ulkomailla, et voi laskuttaa laskutuspalvelumme kautta.

Ulkomaan laskut toimitamme asiakkaillesi englannin kielellä, ja laskut menevät meiltä toistaiseksi vain euroina (€). Muista tästä laittaa meille viestikenttään tietoa!

Arvonlisävero EU:n ja EU:n ulkopuolisissa laskutuksissa

EU:n sisällä on käytössä käänteinen arvonlisäverovelvollisuus (0 % alv. palvelumyynti toisessa EU-maassa arvonlisäverolliselle elinkeinoharjoittajalle). Lasku lähetetään EU:n sisällä olevalle asiakasyritykselle arvonlisäverottomana ja laskun vastaanottava yritys maksaa arvonlisäveron omaan kotimaahan.

Huomioithan, että myydessäsi palveluita kuluttajalle (yksityinen henkilö) tulisi muualla EU:ssa asuvan kuluttajan maksaa arvonlisävero 24 % Suomeen. Poikkeuksena on immateriaalisiin liittyvät oikeudet.

EU:n ulkopuolelle meneviin laskuihin merkitään 0 % alv. (Euroopan ulkopuolinen palvelumyynti) kun myydään yrityksille. Jos myyt palveluasi yksityishenkilölle, tulee laskulle laittaa Suomen arvonlisävero 24 %.

Mitä jos työskentelee pitkän aikaa ulkomailla?

Ulkomailla työskentelyn tulee olla alle 6 kuukautta, jotta voit käyttää laskutuspalveluamme. EU:n ulkopuolella tapahtuvaa työskentelyä voit laskuttaa palvelumme kautta, jos työ on suomalaiselta yritykseltä saatu toimeksianto ja muissa tapauksissa tulee ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme. Tapaturmavakuutuksemme on työn aikana voimassa EU:ssa olevissa maissa.

Mitä tulee muistaa, kun laskutat ulkomaille kevytyrittäjänä?

  • Selvitä Verohallinnolta arvonlisäveron kanta (kuluttaja-asiakas ja yrityksellä menee eri tavalla)
  • Kuluttaja-asiakkaalta laskutetaan aina arvonlisävero
  • Y-tunnuksen sijaan ota talteen ulkomaisen yrityksen VAT-numero
  • Selvitä ulkomaisen yrityksen sähköposti, johon he vastaanottavat laskut
  • Selvitä varmuuden vuoksi, onko ulkomainen yritys verovelvollinen Suomessa (esim. Suomessa toimipiste ja suomalainen y-tunnus) Jos yritys on verovelvollinen Suomessa, tällöin laskulle tulee aina 24 % alv.

Laskutus ulkomaille ei onnistu kevytyrittäjänä, jos: 

  • Ulkomainen yritys pyytää rekisteröitymään toiminnanohjausjärjestelmään
  • Myyt tuotteita
  • Työskentelet yli 6 kuukautta ulkomailla
  • Toimitat muun kuin tavallista palkkaa koskevan verokortin

Voisiko kevytyrittäjyys olla sinulle se sopivin vaihtoehto?

Liittyminen kevytyrittäjäksi laskutuspalvelu Pooliin ei sido sinua mihinkään. Liittyminen on täysin ilmaista ja maksat vasta sitten, kun on toteutunutta laskutustyötä. Jos tarvetta laittaa lasku ulkomaille, niin palvelumme tarjoaa helpon tavan siihen. Käy rekisteröitymässä ilmaiseksi!