Helteet saapuivat ja vuosi on jo yhtäkkiä puolessa välissä – tuntuu, että vuosi vuodelta rulla pyörii nopeammin ja nopeammin. Onkin taas hyvä aika niputtaa menneet kuusi kuukautta.

Vuosi alkoi rakentamisen osalta varsin lupaavissa tulevaisuudennäkymissä, eikä ennakoitu rakentamisen hidastuminen näyttänyt toteutuvan tänäkään vuonna. Tammi- ja helmikuu oli varsin vilkasta tekemistä vuodenajasta riippumatta. Maaliskuulla päälle käynyt koronatilanne sotki kuitenkin varmasti monien suunnitelmat tämän vuoden osalta. Kaikilla tilanne ei muuttunut juurikaan huonommaksi, mutta monet joutuivat tekemään ikäviäkin päätöksiä lähitulevaisuuden suhteen. Itsekin nuorena, ja varsin kokemattomana, johtajana jouduin aikamoiseen pyöritykseen pariksi kuukaudeksi. Mankelin läpi kuitenkin tultiin ja kaikesta on selvitty henkilöstön turvin. Hyvän työyhteisön merkitys korostui ja jätti pysyvän muistutuksen siitä, että on syytä vaalia työyhteisön iskukykyyn liittyviä asioita myös tulevaisuudessa, erityiskiitokset omalle porukalle!

Tällä hetkellä tulevaisuuden sumuverho on vähän raottunut ja valon pilkahduksiakin on näkyvissä. Varmasti kaikki ei ole palannut eikä välttämättä palaakaan aivan ennalleen, mutta uusi tilanne alkaa hahmottumaan seuraavien kuukausien aikana. Rakentamisen ja teollisuuden aloilla olemme kuitenkin onnellisemmassa asemassa kuin vaikkapa matkailu- ja ravintola-alat, joissa tilanne jatkuu varmasti paljon pidemmän aikaa normaalia reippaasti hiljaisempana. Rakentamista ja teollisuutta tarvitaan myös siinä, että saadaan yhteiskunta rullaamaan. Kaikilla meillä on olemassa tulevaisuutta, kun jaksamme tehdä asioita ja olemme valmiita mukautumaan. Tehdään lujasti töitä yhdessä myös jatkossa ja ollaan avoimia kehittymään ja kehittämään tekemistä, sillä päästään pitkälle niin yksilötasolla kuin yritys- ja toimiala-tasollakin.

Nyt on kuitenkin juhannus jo ovella. Edessä on normaalista poikkeava kesä, käytetään se myös ansaittuun lepäämiseen ja tuetaan kotimaan matkailua omien mahdollisuuksien mukaan. Takana on työntäyteiset ja kuormittavat kuukaudet, edessä näkyy hyvää. Muistetaan pitää huolta myös tärkeimmästä, eli itsestämme, ja levätä mahdollisimman paljon.

Mukavaa juhannusta ja kiitokset niin jokaiselle työntekijälle, asiakkaalle kuin yhteistyökumppanille yhteistyön sujuvuudesta myös hankalan koronakevään aikaan!