Kevytyrittäjänä palkan maksaa laskusi maksaja, siksi on tärkeää sopia maksuasiat kuntoon asiakkaan kanssa. Maksuehto on yksi tärkeimmistä sopimuksista hinnoittelun jälkeen.

Maksuehto tarkoittaa sitä, kuinka monta päivää asiakkaallasi on aikaa maksaa laskusi. Yleisin maksuehto on 14 päivää, muita käytettyjä maksuehtoja ovat esim. 7 päivää, 21 päivää ja 30 päivää. Maksuehdon viimeistä päivää sanotaan eräpäiväksi. Tämä on se päivä, kun maksu pitää viimeistään olla maksettu.  Mikäli asiakkaasi maksaa eräpäivänä ennen klo. 12, näkyy maksu tililläsi jo samana päivänä. Muutoin maksu näkyy seuraavana päivänä.

Maksuehto lähtee juoksemaan siitä hetkestä, kun sinulle tulee ilmoitus Poolista, että laskusi on laskutettu. Lähetämme kaikki ennen klo. 14.00 tulleet laskut samana päivänä eteenpäin.

Mitä nopeammin lähetät laskutuspyynnön, sitä nopeammin saat palkan tilillesi.

Mitä tietoja laskussa täytyy olla?

Lähettäessäsi laskun Poolin kautta on kaikkien etu, että jo laskutuspyyntöä lähettäessäsi sinulla on ajan tasalla olevat laskutustiedot.

  1. Yritys, jota laskutat
  2. Yrityksen y-tunnus
  3. Yhteyshenkilön nimi (kenelle lasku osoitetaan yrityksen sisällä)
  4. Yhteyshenkilön sähköpostiosoite
  5. Laskutusosoite
  6. Postinumero
  7. Postitoimipaikka
  8. Maa

sekä

Laskutustapa: sähköposti, verkkolasku vai perinteinen paperilasku.

Kevytyrittäjän ei tarvitse huolehtia laskujen arkistoinnista

Yrittäjän on säilytettävä kirjanpitoon liittyvä aineisto kuusi vuotta. Toimimalla kevytyrittäjänä Poolin kautta pidämme huolen myös kirjanpitovelvoitteistasi. Sinun tarvitsee vain lähettää laskutuspyyntö ja me hoidamme loput. Ihanan helppoa eikö!