Oman työn laskuttaminen on nykyään helppoa, sillä sinun ei tarvitse enää vaivata itseäsi paperitöillä. Laskuttaminen laskutuspalvelun kautta on yksinkertaista: toimitat verokortin laskutuspalvelulle ja täytät laskun. Tietenkin tuntihinta ja työn sisältö sekä mahdolliset matkakulukorvaukset tulee sopia asiakkaan kanssa ennen laskuttamista. Kaikki muu paperityö jää laskutuspalvelun hoidettavaksi. Parasta laskutuspalvelussa on se, että voit laskuttaa ilman yritystä. Laskutuspalvelut tarjoavat sivuillaan sopimuspohjan, jonka voit täytättää asiakkaasi kanssa. Näin kirjallinen sopimus turvaa työsi ja sisältää mm. hinnan, työn keston ja maksuehdot!

Voit käyttää palvelua työttömänä tai työsuhteessa ollessasi

Laskutuspalvelun käyttäjää kutsutaan usein kevytyrittäjiksi, sillä ollessasi esimerkiksi työtön ja hakiessasi työttömyysturvaa, laki katsoo sinut yrittäjäksi. Laskutuspalvelun käyttäminen ei poista kokonaan työttömyysturvaa, voit saada työttömyysetuutta soviteltuna. Palkkatyö ei estä kevytyrittäjyyttä, sillä voit myös palkkatyön ohella tehdä sivutyötä ja olla laskutuspalvelun asiakas. Rekisteröityminen palveluun on ilmaista ja sinulla ei tarvitse olla toiminimeä – laskutat siis yksityishenkilönä asiakkaitasi. Laskutuspalvelua voisi kuvailla palkanmaksupalveluna, joka toimii työntekijän ja työnantajan/asiakkaan välillä. Palkanmaksu tapahtuu silloin, kun asiakasyrityksesi on maksanut lähettämäsi laskun. Laskutuspalvelu hoitaa puolestasi myös maksun muistutukset. Laskutuspalvelun käyttö on myös tie yrittäjyyteen, voit kokeilla yrittämistä matalalla kynnyksellä. Palvelun käyttäminen on myös juostavaa – voit tehdä töitä silloin kun haluat. Liittyminen Pooliin ei velvoita sinua mihinkään, laskutat silloin kun sinulle sopii. Jos et haaveile yrittäjyydestä, on laskutuspalvelu oiva apuri halutessasi tienata lisätuloja.

Onko laskutuspalvelun käyttö helppoa?

Vastaus on kyllä. Luodessasi laskun lisäät ensimmäiseksi yrityksen tiedot, laskutustapa, maksuehdon (7-30 päivää), ammattinimikkeen, verokannan (yleensä 24 %) ja lisäät rivin työtunneista tai urakan hinnasta (sis. alv tai alv 0%). Tämän lisäksi voit lisätä matkakulut, päivärahat ja ateriakorvaukset samalle laskulle.

Luottotiedoilla väliä?

Pooli hoitaa puolestasi myös ulosottomaksut, joten maksuhäiriömerkintä ei ole este palvelun käyttöön. Siirrämme osan palkasta suoraan ulosotolle ja sinun ei tarvitse enempää vaivata asialla mieltäsi.

Entä laskutuspalvelun hinta?

Laskutuspalvelun käyttäminen maksaa: laskutuspalvelu Pooli maksaa 5 % laskun verottomasta hinnasta. Tämä kulu kattaa mm. yrittäjätulon laskennan, tulon maksamisen sekä vastuuvakuutuksen. Kiinteitä kuluja kuten kuukausimaksuja tai käyttömaksuja ei ole. Palvelumaksu maksetaan vain laskua tehdessä.