Värväämö laskutuspalvelu

Kevytyrittäjyys opiskelijana

Kevytyrittäjyys on joustava tapa tehdä lisätienestiä opintojen ohella. Kevytyrittäjänä saat mahdollisuuden vaikuttaa omiin työskentelyaikoihisi, ja voit priorisoida opinnot ja huolehtia jaksamisesta. Kevytyrittäjyys on paras tapa aloittaa yrittäjämäinen toiminta ja lähteä liikkeelle.

Rakennusalan vuokratyöntekijät
Opiskelijat

Kevytyrittäjyys on vaihtoehto yrittäjyydelle. Toisinaan yrityksen tai toiminimen perustaminen voi tuntua turhan raskaalta työn määrään, laajuuteen tai laatuun nähden. Kevytyrittäjä ei hoida kirjanpitoaan itse vaan hoitaa työnsä laskuttamisen laskutuspalvelun kautta, joka maksaa muun muassa verot laskusta valtiolle.

Käytännössä kevytyrittäjä hankkii itse asiakkaansa, sopii työstä eli toimeksiannosta tämän kanssa, suorittaa työnsä ja laskuttaa siitä laskutuspalvelussa. Laskutuspalvelun käyttäminen säästää merkittävästi kevytyrittäjän aikaa. Laskutuspalvelua käyttämällä laskutus tulee hoidetuksi asianmukaisesti ja lakipykälien vaatimalla tavalla.

 

Rekisteröidy Värväämö laskutuspalvelun käyttäjäksi  

Kevytyrittäjänä muunnat osaamisesi tienestiksi ilman oman yrityksen perustamista Värväämön laskutuspalvelun avulla. Kevytyrittäjyys on helppo tie yrittäjyyteen: laskuta näppärästi työt ja jätät paperityöt meille. Rekisteröityminen ei velvoita sinua mihinkään ja tunnuksen pitäminen on täysin ilmaista.

Liity ilmaiseksi

Värväämö laskutuspalveluun rekisteröityminen ja tilin ylläpitäminen on ilmaista.

Palvelumaksut

Värväämö laskutuspalvelun palvelumaksu on 5%. Huomaa, että palkastasi veloitetaan palvelumaksun lisäksi lisäpalvelumaksu 2,8 % ja sosiaaliturvamaksu 1,53 %.

Mitä kevytyrittäminen maksaa opiskelijalle?

Poolissa laskuttaminen maksaa 5% laskun nettosummasta. Palvelumaksun lisäksi palkkiosta veloitetaan muita tärkeitä maksuja, jotka ovat tekijäkohtaisia ja joihin kevytyrittäjän on tärkeää tutustua.

Vinkkaa kaverisi laskuttamaan Poolissa, ja saat 100 euron suosittelupalkkion! Kirjaudu sisään ja anna koodi kaverillesi.

Asiakaspalvelu apunasi

Autamme aloittelevat kevytyrittäjät alkuun taipaleellaan. Käänny Poolin asiakaspalvelun puoleen kaikissa kevytyrittäjyyteen ja laskuttamiseen liittyvissä asioissa. Lähetä sähköpostia laskutuspalvelu@varvaamo.fi tai puhelimitse ja WhatsAppilla: 020 730 7252. Palvelemme arkisin klo 9-16.

Rakennusalan vuokratyöntekijät

Miksi kevytyrittää opintojen ohessa?

Kevytyrittäjyys on joustavaa ja taloudellisesti vähäriskistä. Se on mainio mahdollisuus kerätä työkokemusta ja kehittää omaa ammattiosaamista. Samalla opit asiakkuuksien etsintää, markkinointia sekä työn hinnoittelua. Kevytyrittäjänä voit muuntaa harrastuksesi lisätienestiksi tai testata liikeideaasi. Rupea yrittäjäksi jos homma lähtee lentoon – monet suomalaiset yritykset syntyvät kevytyrittäjyydestä.

Kevytyrittäjyys ja opintotuki

Opiskelijan kaikki tulot, kevytyrittäjätulot mukaan lukien, vaikuttavat siihen, kuinka monelta kuukaudelta opiskelijan on mahdollista nostaa opintotukea. Mieti kuinka monelta kuukaudelta nostat opintotukea tänä vuonna, ja tarkasta oma vuositulorajasi tästä. Värväämö kirjaa kevytyrittäjätulosi kätevästi yhteen näkymään, mutta muista seurata myös mahdollisia muita tulojasi opintotukirajaa silmällä pitäen.

Muistilista

Kevytyrittäjyys on helppoa, kun muistat muutamat asiat:

  • Jos toimit kevytyrittäjänä ilman omaa y-tunnusta, laskutushintaasi lisätään arvonlisävero (yleisimmin 24 %)
  • Seuraa tulojasi, sillä niillä on vaikutus kuinka monta kuukautta Kelan opintotukea voit nostaa
  • Olet YEL-velvollinen myös opiskelijana. YEL-vakuutus (yrittäjän eläkevakuutus) tulee hankkia viimeistään silloin, kun YEL-tuloraja on tullut täyteen.
  • Työstä aiheutuneet matkakulut ja kuitit voit vähentää laskutuksen yhteydessä
VÄRVÄÄMÖ LASKUTUSPALVELU

Lisää kevytyrittäjyydestä

Värväämö ja värväämöläiset haluavat muuttaa työnvälitystä ja koko työelämää inhimillisempään suuntaan. Meillä jokainen kohdataan ihmisenä, kahvikupin ääressä. Värväämme töihin rakennusalan ja teollisuuden osaajia. Teemme henkilöstövuokrausta ja suorarekrytointeja.