Olitpa töissä, opiskelija, työtön tai eläkkeellä – kevytyrittäjyys ei katso elämäntilannetta. Kevytyrittäjyys sopii kaikkiin elämänvaiheisiin eikä katso ikää.

Mikä on siis kevytyrittäjä?

Kevytyrittäjäksi kutsutaan niitä henkilöitä, jotka eivät perusta omaa yritystä, vaan laskuttavat tekemänsä työn esimerkiksi laskutuspalvelu Poolin kautta. Aloittaminen on helppoa: ei tarvitse kuin rekisteröityä Pooliin.

Laskutettava työsuhde voi olla keikkaluontoista tai pidempiaikaisempaa. Kevytyrittäjänä voit tehdä erilaisia työkeikkoja eli et ole yhteen ammattiin sidottuna.  Hyödynnä osaamistasi ja tee siitä toimeentulosi! Voit siis hyödyntää monenlaista osaamistasi ja laskuttaa työsi joko yksityisiltä henkilöiltä tai yrityksiltä.

No, miksi kevytyrittäjyys siis kannattaa?

1 Riskittömyys

Kevytyrittäjyydessä ei ole taloudellisia riskejä ja tästä syystä kevytyrittäjyys sopii myös heille, jotka ovat epävarmoja asiakkaiden löytämisestä. Kevytyrittäjänä et vastaa liiketoiminnasta koko omaisuudellasi.

2 Liikeidean testaaminen

Onko sinulla unelma jonka voisit kääntää liikeideaksi? Kevytyrittäjänä toimiminen on hyvä väylä yrittäjyyteen, ja parhaassa tapauksessa se voi olla pompsahdus täyspäiväiseen yrittäjyyteen. Toteuta unelmasi!

3 Kerrytä työkokemusta

Yrittäjyys näyttää hyvältä CV:ssä: jos työttömyysjakso on meneillään ja sivussa teet kevytyrittäjänä töitä, on se tyhjää parempi vaihtoehto. Kevytyrittäjyys on myös mainio tapa kerätä osaamista alalta, josta sinulla ei ennestään ole kokemusta.

4 Joustavaa

Kevytyrittäjyyttä ei tarvitse perustaa tai lopettaa, voit tehdä töitä silloin kun haluat ja niin paljon kuin haluat. Sinä päätät!

5 Säästä aikaasi paperitöiltä

Laskutuspalvelu Pooli hoitaa puolestasi kevytyrittäjyyteen liittyvän laskutus- ja verobyrokratian ja voit keskittyä varsinaisen työn tekemiseen.

6 Lisätienestin tekeminen

Ehkä tahdot tienata lisää muun työn ohessa. Kevytyrittäjyys on tästä syystä mainio vaihtoehto, sillä voit itse määrittää kuinka paljon haluat tehdä lisätyötä kevytyrittäjänä.

7 Muun erityisosaamisen hyödyntäminen

Jos sinulla on erityistä osaamista esim. käsityössä, konsultoinnissa tai musiikin parissa, kevytyrittäjyyden kautta, pääset kevytyrittäjänä toteuttamaan muuta osaamistasi sivutyönä.

8 Ei kiinteitä kuluja

Kevytyrittäjänä et tarvitse tilitoimistoa tai hanki kirjanpito-ohjelmaa. Maksat Poolille vasta silloin, kun työtulosi maksetaan tilille.

9 Hyvästi toiminimi ja y-tunnus

Siinä se. Kevytyrittäjältä onnistuu laskutus ilman toiminimeä ja y-tunnusta.

10 Mutkatonta!

Kevytyrittäjäksi ryhtymiseen riittää kirjautuminen palveluun ja laskun luominen sekä verokortin toimitus. Siinä kaikki.

Ota kevytyrittäjäpalvelu käyttöösi

Kevytyrittäjyys on mahdollisuus toteuttaa itseäsi ja vahvistaa osaamistasi entisestään. Poolin kautta saat käyttöösi laskutusohjelman ja puolestasi hoidetaan kaikki byrokratia. Rekisteröityminen laskutuspalveluun on täysin ilmaista ja eikä velvoita sinua mihinkään.

Kokeile Poolia jo tänään ja aloita kevytyrittäminen: