Yrittäjyyden aloittaminen on askeleena iso. Suurin kysymys aloittelevien yrittäjien mielessä usein on: mistä saada asiakkaita? Uuden yrittäjän kannattaa olla valppaana ja seurata missä asiakkaasi ovat. Yrittäjän kannattaa olla asiakkaiden kanssa samassa paikassa tai kanavassa läsnä. Tärkeintä asiakashankinnassa on tuoda itseään ja osaamista esille. Ei kukaan voi ostaa osaamistasi, jos sinua ei tiedetä? Heitämme sinulle muutamia ideoita asiakashankinnasta ehkä jokin näistä voisi toimia sinulle. Muista että tapoja on enemmänkin!

Tässä 5 ideaa asiakashankintaan:

1. Hyödynnä verkostoasi
Tuttavat kannattaa käydä läpi, jos joukosta löytyisi henkilöitä, joita voisi tarjoamasi palvelu kiinnostaa. Kannattaa myös kysellä edellisiltä työpaikoilta haluaisivatko he tilata sinulta projektiluontoisen työn, johon sinulla on jo osaamista tarjota.

2. Tarjoa osaamistasi sosiaalisen median kautta esim. Facebookin tai Linkedinin kautta
Facebook on hyvä paikka jättää ilmoituksia. Voit esimerkiksi jättää kaupunkisi omaan Facebook-ryhmään ilmoituksia tai muuhun vastaavaan ryhmään. Ilmoituksen jättäminen on pitkäjänteistä työtä ja se tarvitsee säännöllisyyttä. Jos tiedät asiakkaidesi olevan esimerkiksi Linkedinissä, sinne kannattaa ehdottomasti luoda tunnukset ja sitä kautta kysellä.

3. Kontaktointi potentiaalisiin yrityksiin
Perinteisempi tapa on etsiä potentiaalisia yrityksiä käsiin ja lähteä kontaktoimaan joko soittamalla tai sähköpostilla. Tämä voi tuntua työläältä, mutta jos otat päiväkohtaiseksi tavoitteeksi 10 yritystä, niin se on viikossa 70 yritystä.

4. Verkostoituminen muiden yrittäjien kanssa
Oletko miettinyt, että verkostoituminen paikallisten yrityksien kanssa voisi tuoda asiakkaita tai yhteistyökuvioita? Oman kaupungin yrittäjäjärjestöjen tapahtumien kautta voit esimerkiksi tavata muita yrittäjiä ja päästä ymmärtämään muiden toimintaa.

5. Jätä ilmoitus tarjoamastasi työstä
Verkosta löydät alustoja, jonne voit jättää ilmoituksen tarjoamastasi työstä. esimerkiksi Tori.fi:n kautta. Myös  Freelancereille ja remontoinnin osaajille on sivustoja, jonne voi jättää ilmoituksen.