Pimiää on. Aamulla ja illalla koko ajan kauemmin. 

Eikä valo päälle liimattuna pysy eikä onnistu suomalaiselta vappu pimiällä. Mutta minun ajatteluuni sopiikin sellainen teesi, minkä muuan ministeri sanoi taannoin ääneen: ”Siitä on lähdettävä, että tähän on tultu”. Ja mitäs se meillä vuokratyövoima-alalla sitten tarkoittaa? 

Se tarkoittaa sellaista rehtiyttä, että hyväksytään mukisematta ne reunaehdot, mitä laki, asetukset ja meidän värväämöläisten itse asettamat tavoitteet edellyttävät. Ei pullikoida vastaan semmoista, mikä ei pullikoimalla parane.  

Rakennetaan porukalla sen sorttista työelämää ja käytäntöjä, että työt tulevat hoidetuksi, asiakkaat palvelluiksi ja lain kirjain on kaunolla kirjoitettu. Katsellaan vähän kaverinkin suuntaan ja kysellään, mitä kuuluu ja miten menee. Autetaan henkilöä mäessä, jos on semmoisen paikka.  

Kaikkien kaveri 

Moni meidän kauttamme työpaikkansa löytänyt on sanonut, että ilman Värväämön kaltaista väliporrasta he kokevat olevansa usein yksin. Pienissä ja keskisuurissakin yrityksissä saattaa olla talon tapa tai ainakin houkutus vähän oikoa lakipykälissä. Me emme harrasta sellaista.  

Vuokratyöntekijämme ja asiakkaamme saavat meiltä varmuuden siitä, että työehtoja noudatetaan varmasti. Verot, työnantajamaksut, eläkemaksut ja kaikki asiaan kuuluvat lakisääteiset paperityöt hoidetaan justiinsa eikä sinne päin. Omalta osaltamme viemme sekä omaa että työnantajien mainetta ja toimintatapoja piirun verran parempaan suuntaan. 

Me haluamme, että työtä hakeva ihminen katsoo työhaastattelussa rehdisti silmiin. Mutta yhtä tärkeää on, että me katsotaan yhtä rehdisti ja suoraan takaisin. Siinä katseessa se aito valo on näkyvissä.

 

Kokemuksia Värväämöstä 

Ville
Toimitusjohtaja
Värväämö