Keski-ikäisen miehen rohkeus on sitä, että katselee sunnuntai-iltana Urheiluruutua sohvalla niin, että jakaus on asennettu eri puolelle päätä. Riskaabelia on, mutta se kestetään.  

Tosielämässä ja Värväämön arjessa rohkeus ei tosiaankaan ole Kilimanjarolla kiipeilyä itse kesytetyn tiikerin kanssa vaan lopulta aika arkisia toimenpiteitä.  

Työelämä on jatkuvassa murroksessa, ja jos siellä aikoo pärjätä ratsastamalla pelkästään rutiineilla, niin ei pitkälle pötkitä eikä potkita. Pula työntekijöistä on kroonistunut ja meidän täytyy olla valmiina olemaan se toimija, joka auttaa nuoria kohti mielekästä työelämää ja palkitsevia työsuhteita. Palkitseva työsuhde tarkoittaa usein samaa sekä työntekijälle että työnantajalle – pitkäkestoisuutta, sujuvuutta ja tyytyväisyyttä. 

Askel kerrallaan 

Meillä Värväämössä työelämän mielekkyyden rakentaminen vaatii pieniä rohkeita askelia usein.  

Koskapa me olemme toimineet asiakaslähtöisesti aina, kysyy kanttia ja asennetta alkaa vaatimaan asiakastapaamisissa myös yrityksiltä ja organisaatioilta uudenlaista ajattelutapaa vuokratyöntekijöitä kohtaan. Sellaista ajattelua, että kaikista työntekijöistä pidetään huolta. Järjestetään huolellinen perehdytys, huolehditaan työturvallisuudesta ja kohdellaan kaikin puolin kunnioittavasti. Yksi tärkeä osa kunnioittamista on se, että varmistetaan kaikille riittävä määrä työtunteja. Kunkin elämäntilanteeseen nähden ja maailmantilanteeseen nähden pitäisi olla riittävä määrä töitä, jotta saa riittävän määrän palkkaa.  

Hyvä kohtelu maksaa itsensä takaisin. Saamme pysyvämpiä työsuhteita, tyytyväisempiä työntekijöitä ja tuloksellisempia yrityksiä.  

Teimme oman työntekijäkaartimme joukossa tutkimuksen työn määrästä ja saimme vähän huokaista, koska enemmistö koki, että työtä ja toimeentuloa on riittävästi. Mutta meillä on silti varaa parantaa – sitähän me odotamme kaikilta värväämöläisiltä. Tänään ja huomenna, piirun verran parempaa. 

 

Lue meistä lisää  

Ville
Toimitusjohtaja
Värväämö