Olin iloinen kuullessani pääseväni kirjoittamaan tarinoita ja juttuja meidän omaan Värväämön blogiin. Sain vieläpä kuulla, että ensimmäinen henkilö, jonka tarinan pääsen jakamaan teille, on meidän oma mahtava Auri Kurkelamme.  

Ei mennyt sekuntiakaan siihen, kun Aurin koko olemus ja energisyys tulvivat hänen puheestaan. Auri työskentelee tällä hetkellä Bulevardilla ja hänen työtehtäviinsä kuuluu muun muassa jätehuolto, haalaus ja pihamiestehtävät. Hän siis pitää huolen, että työmaan jätehuolto toimii ja kierrätys on mahdollistettu, sekä valvoo työmaalle tulevia kuormia ja liikenteen sulavuutta. Tämän lisäksi Auri on tuurannut myös päivänokan/esimiehen hommia. Ja tässä kohtaahan herää kuva, että no Aurihan on ilmeisen kokenut ja pitkään alalla toiminut, mutta asia ei ole ihan näin. Auri on aloittanut oman polkunsa rakennusalalla vuosi sitten. Hän on nuori ja entinen tanssija. Auri ei ehkä profiililtaan vastaa rakennusalan ammattilaisesta tulevaa kuvaa, ainakaan ihan sitä perinteistä. Hän ei myöskään ehkä voimaltaan vastaa sitä mitä työmailla ajatellaan “ihanne tekijästä”. Mutta kuitenkin aivan syystä Auri on työmaansa parhaimmistoa.  

Ja nyt tulee tärkein osuus, eli mikä tekee Aurista erityisen hyvän? Auri itse mainitsi tiedostavansa kontrastin hänen ja ammattinsa välillä, mutta sanoi että isoin asia, joka häntä on vienyt eteenpäin, on asenne. Asenne siihen, ettei muiden mielipiteillä tai ennakko-oletuksilla ole väliä, vaan sillä mitä itse teet. Hän itse tietää mihin pystyy ja missä ovat hänen rajansa. Hän tietää pystyvänsä kantamaan painavaa tavaraa aivan samalla tavalla kuin muutkin ja ehkä jopa paremminkin. Auri kertoo kehittävänsä omaa voimaansa sali treenillä, vaikka naurahtaakin, että jo työn rankkuus käy omaltaankin treenistä. Auri myös mainitsee, että koska työ on fyysisesti kuormittavaa, pitää hän tärkeänä venyttelyä ja lepoa. Auri kertoo suurimman innoituksensa lähteä alalle tulleen hänen äidiltään, joka itsekin on tehnyt kotonansa remonttia ja rikkonut rakennusalan stereotypiaa. Ymmärrän nyt Aurin vahvan ja itsevarman olemuksen juuret.  

Jos jotain tästä tekstistä saatte mukaanne, niin muistakaa että asenne ratkaisee ja te itse päätätte mihin pystytte ja mihin suuntaan omia taitojanne viette! Auri jatkaa tänä vuonna armeijaan ja odottaa innolla tulevaisuutta rakennusalaan liittyvissä tehtävissä.