Moni miettii, onko kevytyrittäjyys mahdollista ulosoton vuoksi? Maksuhäiriömerkintä syntyy luottotietoihin, kun lasku tai velka jää maksamatta. Maksuhäiriömerkinnät ovat kantajalleen elämää rajoittava tekijä ja tästä syystä moni ajattelee, että kevytyrittäjyys olisi mahdotonta.

Kevytyrittäjyys ja ulosotto

Maksuhäiriömerkintä voi hankaloittaa töiden etsimistä etenkin, kun ulosottoon on maksettava tuloja. Työnantaja saa ulosoton viranomaiselta tiedon maksukiellosta ja hoitaa pidätykset ohjeistuksen mukaan ja tämä voi olla velalliselle hieman kiusallista. Myös yrityksen perustaminen ja y-tunnuksen saaminen voi olla vaikeaa luottotiedottomuuden vuoksi. Tästä syystä yrittäjäksi ryhtyvä voi nykyään löytää toisenlaisia vaihtoehtoja yrittäjyyteen, esimerkiksi kevytyrittäjänä Poolin kautta voit toimia vaikka olisi ulosottoa.

Kevytyrittäjä voi laskuttaa työt vaikka olisikin maksuhäiriömerkintöjä ja ulosottoon meneviä tuloja. Laskutuspalvelu Pooli ei tarvitse luottotietojasi ja liittyminen on täysin ilmaista. Kevytyrittäjäpalveluun kuuluu ulosottopidätyksen hoitaminen ja se käsitellään heti kun tieto maksukiellosta on tullut.

Hyviä puolia kevytyrittäjänä toimisessa on se, että toimeksiantajat eli työsi tilaajat eivät tiedä maksuhäiriömerkinnästäsi eikä heidän tarvitse hoitaa ulosottopidätystä. Toimeksiantajat maksavat palkkiosi suoraan laskutuspalveluyritykselle, joka hoitaa pidätyksen maksusta eteenpäin. Tästä syystä monet haluaakin ryhtyä kevytyrittäjiksi. Tämän lisäksi Poolin kautta saat työsi ajaksi tapaturma- ja vastuuvakuutuksen, sekä rakennusalan ammattilaisille Valttikortti pientä maksua vastaan.

Kevytyrittäjyys on omalla tavalla yksi pelastuskeino, jos olet yrittäjähenkinen ja haluat ulosotosta huolimatta jatkaa yrittäjänä. Puutteet luottotiedoissa ei ole este jatkaa yrittäjämäistä toimintaa kevytyrittäjänä. Voit aloittaa milloin vain laskuttamaan sovittuja toimeksiantoja/keikkoja laskutuspalvelun kautta.

Millainen on ulosoton lähettämä maksukielto kevytyrittäjille?

Kevytyrittäjille ei ole erikseen tehty omaa maksukieltoa. Verohallinnon näkökulmasta maksamme tulo on kevytyrittäjille palkkaa. Tästä syystä saamme yleensä maksukiellon, mikä koskee palkkatuloja. Laskutuspalvelu Poolilla hoidamme ulosottopidätyksen, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä ollenkaan eikä ilmoittaa erikseen meille. Saamme ulosotolta suoraan myös maksukiellon päättymisestä tiedon.

Yhteenveto

✅ Voit jatkaa huolettomasti yrittäjänä Poolin kautta

✅ Pooli hoitaa puolestasi ulosottoon pidätykset

✅ Työn tilaajan ei tarvitse tietää, että sinulla on maksuhäiriömerkintöjä

✅ Rekisteröityessä Pooliin emme tarvitse luottotietojasi

✅ Saat maksut nettona tilillesi

Kevytyrittäjä ja ulosotto eivät ole mahdoton yhtälö

Laskutuspalvelu Poolia on mahdollista käyttää erilaisissa elämäntilanteissa myös silloin kun on maksuhäiriömerkintä. Toimiessasi kevytyrittäjänä ilman y-tunnusta, sinun ei tarvitse erikseen liittyä arvonlisäverovelvolliseksi. Laskutuspalvelu Pooli hoitaa puolestasi verojen maksut ja ilmoitukset eteenpäin, myös kirjanpitovelvollisuus jää sinulta kokonaan pois. Palvelumme huolehtii puolestasi ulosottopidätykset ajallaan ja luotettavasti. Voit jatkaa huoletta yrittäjämäistä toimintaa ja luottaa siihen, että byrokratiapuoli hoituu ilman stressiä.

Laskutuspalvelu Pooli on luotettavakumppani kevytyrittäjälle

Huolehdimme, että laskusi menevät eteenpäin ja tilitämme palkkiosi mahdollisimman nopeasti. Kevytyrittäjänä jätät veroilmoitukset, verojen maksut, ulosoton ja muun paperityön Laskutuspalvelu Poolin hoidettavaksi. Saamasi tulo maksetaan nettona tilillesi ja sen enempää ei sinun tarvitse huolehtia.

Liittyminen kevytyrittäjäksi Pooliin on täysin ilmaista ja tunnuksen pitäminen ei sido sinua mihinkään. Palvelumaksun 3% – 5%  veloitamme vasta sitten, kun on laskutettavaa työtä. Parasta Poolissa on se,että mitä enemmän laskutat – sitä vähemmän maksat!

🚀 Aloita kevytyrittäjyysmatkasi heti tänään