Hyvän CV:n laatimisen ohjeet

Värväämö CV-Workshop

Rekrytoijat käyttävät enemmän aikaa CV:si katsomiseen kuin itse työhakemukseen. CV:si on tiivistetty käyntikortti sinusta työnantajille, tästä johtuen on hyvä käyttää aikaa CV:n laadintaan. Hyvä CV on mitaltaan 1-2 sivua pitkä. CV ei välttämättä ole heti tunnin päästä valmis, pidä kahvitaukoa, käy ulkona ja palaa myöhemmin täydentämään tietoja.​ 

Rakennusalan henkilösstövuokraus

Ohjeita työnhakuun

Me Värväämössä olemme sitä mieltä, että CV:n tulee muokkaantua aina vähän haettuun tehtävään liittyen. Jos hakemassasi työpaikassa katsotaan eduksi tai edellytetään tiettyjä asioita, olisi näiden hyvä käydä ilmi  CV:stäsi. Jos haetussa työtehtävässä tarvitaan englannin kielen taitoa, muista lisätä se sinne.​ Jos työtehtävät eivät edellytä aikaisempaa työkokemusta vastaavista tehtävistä, osoita hankittu osaamisesi esim. Kertomalla tarkemmin mitä työnkuvaasi on kuulunut aikaisemmissa työpaikoissa, mitä uusia asioita pääsit tekemään ja mitä olisit halunnut vielä oppia? Mistä saavutuksista olit ylpeä? Mitä työ opetti sinulle näin jälkikäteen?

Netistä löytyy paljon erilaisia pohjia, joita voi halutessaan käyttää tueksi CV:n tekemisen. CV:si ei kuitenkaan erotu muiden hakijoiden joukosta puhtaasti jäsentelyn tai taustavärien vuoksi. Riittävä ja selkeä tieto sinusta korvaa taustavärin ja fonttien koot. Toisaalta toiset työnantajat arvostavat / kiinnostuvat henkilöistä, jotka panostavat hakemuksen ja CV:n tekemiseen.. 
Muista siis tehdä CV:stä sinun näköinen, anna persoonasi näkyä rohkeasti.

CV:n lisäksi voit tehdä erillisen portfolion osaamisestasi. Valokuvat osaamisestasi havainnollistaa rekrytoijaa vielä paremmin osaamisestasi. Muutamia valokuvia voi löytyä myös CV:stä, mutta jos niitä tulee paljon niin tee erillinen liite, minkä liität liitteisiin.

Hyvän CV:n laatimisen ohjeet

Rekrytoijat käyttävät enemmän aikaa CV:si katsomiseen kuin itse työhakemukseen. CV:si on tiivistetty käyntikortti sinusta työnantajille, tästä johtuen on hyvä käyttää aikaa CV:n laadintaan. Hyvä CV on mitaltaan 1-2 sivua pitkä. CV ei välttämättä ole heti tunnin päästä valmis, pidä kahvitaukoa, käy ulkona ja palaa myöhemmin täydentämään tietoja.

Esittele itsesi

Vältä kliseitä (oma-aloitteinen, reipas, ahkera). Jos oman esittelyn tekeminen tuottaa ongelmia, pyydä ystäväsi, opiskelu- tai urheilukaverisi, opettajan tai jonkun muun kuvailemaan sinua.

Jäsentele ja tiivistä

Jäsentele CV selkeästi eri osa-alueisiin. Osa-alueet voivat olla esimerkiksi, koulutuksesi​, työhistoriasi / työharjoittelupaikkasi​, luottamustehtävät, it-taidot ja kielitaidot. Tiivistä tai jätä pois ne asiat, jotka eivät liity suoraan haettuun tehtävään.

Valokuva ja suosittelijat

Jos haluat lisätä itsestäsi valokuvan, käytä mahdollisimman tuoretta valokuvaa joka kuvaa juuri sinua totuudenmukaisesti. Jos käytät esim. Viisi vuotta vanhaa valokuvaa, saatat vahingossa aiheuttaa rekrytoijalle epämukavan olon sillä, ettei rekrytoija välttämättä tunnista sinua kun tulet työhaastatteluun.Mahdollisuuksien mukaan lisää suosittelijat aikaisemmista työpaikoista. Muista kuitenkin kysyä lupa suosituksen antamiseen ja siihen, että suosittelijan yhteystiedot saa antaa. Huolehdi, että myös työhakemuksesi ulkoasu sopii CV:n kanssa yhteen tai vaihtoehtoisesti niissä on yhdistäviä piirteitä. 

Valmistaudu puhelinhaastatteluun

Työhakemusten lähettäminen ja työpaikkojen hakeminen itsessään voi monesti olla stressaavaa. Me Värväämöllä pyrimme siihen, että jokainen hakija kontaktoidaan ja haastatellaan puhelimitse. Mutta miten puhelinhaastatteluun voi valmistautua?  

Viisi askelta ja olet töissä Värväämöllä

Työnhakeminen voi välillä tuntua jännittävältä, joten listasimme viiden askeleen polun uuteen työhösi. Ota meihin rohkeasti yhteyttä. Yhteyttä voi ottaa hakemalla suoraan johonkin avoimista paikoistamme tai ottamalla meihin suoraan yhteyttä.

  Millaista on olla töissä Värväämöllä?

  Värväämö ja värväämöläiset haluavat muuttaa työnvälitystä ja koko työelämää inhimillisempään suuntaan teollisuuden, logistiikan ja rakentamisen parissa. Meillä jokainen kohdataan ihmisenä, kahvikupin ääressä. Tutustu videoihin ja katso millaista meillä on olla töissä.

  Ohjeita CV:n laatimiseen

   

  1. Ole persoonallinen​

  2. Tuo esille mitkä ovat tärkeimmät kokemuksesi​

  3. Listaa saavutuksesi​

  4. Kerro mitä olet oppinut tehtävässä​

  5. Huomioi haettavan tehtävän erityispiirteet​

  6. Kerro harrastuksesi​

  7. Muista suosittelijat!​

  8. Älä pelkää toista sivua, pelkää kolmatta.​

  9. Kaksi sivua on sopiva määrä​

  10. Päivitä CV säännöllisesti, jotta pysyy tuoreena

  Rakennusalan avoimet työpaikat

  Vinkit työnhakuun

   

   

  • Lue työpaikkailmoitus huolellisesti.

  • Vaikuttaako työnkuva sinua kiinnostavalta? Olisitko valmis tekemään kyseisiä työtehtäviä?

  • Edellytetäänkö tehtävässä jotain erityistaitoa vai katsotaanko se eduksi?

  • Onko työpaikka kestoltaan sinulle sopiva?

  • Sijaitseeko työpaikka sinulle sopivan etäisyyden päässä ja ovatko työajat elämäntilanteeseesi sopivat?

  • Jos sinulla herää kysyttävää työpaikasta, soita rohkeasti ja kysy työpaikkailmoituksessa olevalle henkilölle. Rekrytoija saattaa kiinnostua sinusta puhelinkeskustelun perusteella ja saattaa sopiva haastattelun jo sen perusteella.

  VÄRVÄÄMÖ

  Millaista on olla meillä töissä?

  Meillä työskentelee henkilöstövuokrauksen kautta asiakkaidemme työmailla ja työpaikoilla vuosittain yli 1000 alan osaajaa. Me pidetään huolta, että kun meidän kaverit tulee töihin, niin osaaminen on kunnossa ja luvat, kortit ja varusteet on reilassa. Meiltä löytyy muun muassa logistiikan, teollisuuden, rakentamisen ja maanrakennuksen sekä sähkö- ja LVI-alojen osaajia.